Konference om Socialt ansvar og iværksætteri

Hvad kan din virksomhed få ud af at tage et socialt ansvar?

AskovFonden afholdte den 7. november en konference på Nørrebros teater, hvor vi blandt andet kunne høre AskovFondens administrerende direktør Helle Øbo dele sine tanker om vigtigheden af et tættere samarbejde mellem erhvervslivet og civilsamfundet. Et tættere samarbejde vil betyde at overgangen fra eksklusion til inklusion bliver kvalificeret og at vi dermed i fællesskab bliver bedre til at iværksætte løsninger, der kan sikre at overgangen reelt finder sted. Mere inklusion vil løse mange sociale problemer, og vil blandt andet bidrage til at få flere unge i arbejde og uddannelse, som var et af de centrale emner på konferencen. Kitte Wagner fortalte om sine erfaringer med at arbejde med mangfoldighed på teateret, og om de positive resultater hun har skabt ved at ansætte mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Hendes pointe – fra gulvhøjde – var klar; fordi det betaler sig og er en god forretning.
Murtadha fortalte om sin fantastiske rejse fra Zero til Hero. Hvordan han som ung, kriminalitetstruet, arbejdsløs, uden uddannelse blev tilbudt at være en del af AskovFondens projekt MATCH. Og hvordan han via dette projekt fik uddannelse, praktikplads og arbejde i Novo Nordisk, selvværd, tålmodighed og et meningsfuldt liv.
Vi hørte også indlæg fra Martin B. Justesen, som er en af pionererne inden for at hjælpe unge iværksættere godt i gang i Danmark. Martin præsenterede sine erfaringer med at matche det nye og det etablerede erhvervsliv samt hvordan og hvorfor virksomheder giver unge talenter en hånd med på vejen.
Iværksætter Alexander Høst Frederiksen, og direktør for Socialøkonomisk Cykelkompagni ApS, fortalte om hans erfaringer med at starte som iværksætter i praksis med socialt ansvar som en integreret del af sin virksomhedsstrategi.

Lene Hjorth, som er CSR chef hos BRF Kredit, talte om fordelene ved at indgå i partnerskaber på tværs af ”markedet”, helst med udbytte for alle.

Kurt Holm Nielsen fra virksomhedsnetværket CABI fortalte om, hvorfor socialt ansvar betaler sig for alle virksomheder.

Det var en fantastisk dag, og vi siger tak til alle deltagere og oplægsholdere. Vi er alle enige om én ting – samarbejde og socialt ansvar kan betale sig.