Foreningen Roskilde Festival donerer 500.000 kroner til unge hjemløse

AskovFonden modtog i fredags 500.000 kroner fra Foreningen Roskilde Festival og vi siger af hjertet tak.

Foreningen Roskilde Festival valgte at det var AskovFonden, der skulle have det flotte beløb fordi  vi gør en særlig indsats for unge hjemløse i København og de synes, at vi skal have mulighed for at istandsætte værelserne i Herberget Rådmandsgade 60.

Antallet af unge hjemløse i København er steget markant de seneste år. Ifølge Rådet for socialt udsatte er det steget fra cirka 5000 i 2009 til cirka 6000 hjemløse i 2013. Hjemløsheden blandt unge er i samme periode fordoblet.

Herberget Rådmandsgade 60 bliver drevet af et Partnerskab bestående af AskovFonden og Missionen blandt hjemløse. Direktør Helle Øbo var som formand for Partnerskabet til Foreningen Roskilde Fesstivals fest fredag d.31.okt. inviteret til at komme og tage i mod donationen sammen med RG60 daglige leder Majbritt.

“Jeg må sige  at vi fik en smule vand i øjnene, da formanden for foreningen læste op at de have valgt at donere 500.000 kroner til Rådmandsgade 60. Det er en ubeskrivelig glæde at kunne fortælle de unge, at Foreningen Roskilde Festival synes de så vigtige og fortjener at bo på nogle ordentlige vilkår. Af hjertet TAK” sagde Direktør Helle Øbo.