AskovFonden fejrer 75-års jubilæum

 

Nu kan vi løfte sløret for programmet til AskovFondens 75 års fødselsdag torsdag den 13. december. Arrangementet starter kl. 15:00, og vi vil opfordre dig til at komme så tæt på kl. 15 som muligt, da der vil være taler den første time. Arrangementet slutter kl. 18:00,  og vi håber, at du kan komme.

Arrangementet er startskuddet på vores 75 års jubilæumsår og holdes i AskovFondens lokaler i Struenseegade på Nørrebro i København. Vi vil meget gerne fejre det sammen med dig og en række andre gode mennesker, som har og har haft betydning for AskovFonden og vores arbejde.

Dagen vil ud over talerne byde på gode mennesker, sjove anekdoter, kolde forfriskninger, lækker mad og fødselsdagskage særligt kreeret af Kristoffer fra dette års DR-program Den Store Bagedyst,

Dagens program

Kl. 15:10 Velkomst ved bestyrelsesformand Mikkel Warming
Kl. 15:20 Tale ved Socialborgmester Mia Nyegaard
Kl. 15:40 Tale ved folketingsmedlem og fhv. minister Bertel Haarder
Kl. 16:00 Tale ved direktør for Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen
Kl. 16:20 Tale ved adm direktør i AskovFonden Helle Øbo

Der vil være musik indslag mellem talerne

 

AskovFondens historie

AskovFonden er sat i verden for at hjælpe flest muligt bedst muligt og med fokus på at hjælpe mennesker med at få modet og styrken til at tage ansvar for eget liv og det samfund de er en del af.

AskovFonden har i 75 år dannet fortrop i udviklingen af nye sociale løsninger. Vi har eksempelvis stået bag oprettelsen af de første mødregrupper i Danmark (1943), socialpsykiatrien (1975), døgnbehandlingstilbud til mennesker med spiseforstyrrelser (1983), SSP-samarbejdet (1984), Dialog mod Vold (2001). I 2013 etablerede vi KBH+, hvor vi bygger bro mellem unge og uddannelses- og arbejdsmarkedet.

I 1943 tog elever fra Askov Højskole initiativet til at starte AskovFonden (tidligere Askovgården) som settlement i Danmark. Det skete i december og navnet på dette Settlement blev Fonden Askovgården. I 2013 skiftede vi navn til AskovFonden. Eleverne ”settlede down” blandt socialt udsatte på Nørrebro med det indtrængende ønske at forbedre de svages rettigheder og hjælpe med at løse sociale problemer og derved mindske undertrykkelse og social eksklusion i Danmark.

Settlement ideen stammer oprindeligt fra London, hvor man i forbindelse med industrialiseringen i slutningen af 1800 tallet, oplevede en ny form for fattigdom, når mennesker fra landet flyttede til storbyen for at få arbejde. Det betød at mange børn voksede op i fattigdom, og uden kendskab til deres rettigheder i samfundet. I 1883 udkom et anonymt manifest ”the bitter cry og outcast London” som beskrev de forfærdelige tilstande i de nye arbejderkvarterer. Samuel Augustus Barnet, som havde været præst igennem mange år og hans hustru Henrietta havde stærke relationer til universitetsmiljøet (Oxford University) og opfordrede akademikere til at bosætte sig (settle down) i arbejderkvarterene og støtte arbejderfamilierne i at formulere krav til fabriksejere og politikker, med henblik på at få skabt nogle bedre vilkår for alle. Det ville de gerne og således blev Verdens første settlement i ”Toynbee Hall” skabt i 1902.

Initiativet til ”Toynbee Hall” var et initiativ fra Civil samfundet. Settlementer har sidenhen udviklet sig over hele verden og i dag findes der mere end 10.000 settlementer i Verden.

Settlementet AskovFonden er i dag en non-profit NGO hvilket betyder, at eventuelt overskud bliver geninvesteret i nye sociale løsninger. Vi er en politisk og religiøs uafhængig organisation, der er optagede af, at blive klogere undervejs. Derfor har vi udviklet dokumentationsmodellen AIM (Assessment and Intervention Model), som vi bruger til at måle, evaluere og udvikle vores sociale indsatser. Vi arbejder målrettet på at indføre en bedre dokumentationspraksis generelt i socialt arbejde i Danmark, og er desuden optaget af at afprøve og konsolidere nye finansieringsmodeller for bæredygtigt socialt arbejde.

Målet er, at mennesker I et samarbejde med AskovFonden går fra at være en omkostning til at blive et aktiv i og for samfundet.

 

SE ASKOVFONDENS AFDELINGER HER

Det eneste, vi ønsker os i fødselsdagsgave, er donationer til at udvikle nye sociale løsninger. Vi har oprettet en fundraising, som vi kalder ”Gi Danmark en bedre fremtid”. Her kan du donere et valgrit beløb via mobilepay.  Klik på nummeret herunder, eller tast det direkte ind i din MobilePay app for at donere.

 

MOBILEPAY DONATION: 30 73 66 90