AskovFondens Børnehus på kursus i førstehjælp

I AskovFondens Børnehus er det ikke kun børn, der har behov for at lære nyt for at kunne klare sig i livet. Derfor var det faste personale mødt op på en lørdag i april for at få opdateret viden i førstehjælp til børn og voksne.

Normalt går medarbejderdage ud på at skabe pædagogisk udvikling, så alle i huset bliver bedre til at forstå børn bedst muligt vis ud fra deres behov og samarbejde på tværs af vuggestue, børnehave og fritidshjem. Denne lørdag var dog anderledes, fordi Børnehuset havde besøg af førstehjælps instruktører fra Falck, som er eksperter i førstehjælp til babyer og børn.

Personalet fik blandt andet øvet sig på at give hjertemassage til babyer og børn.

Foruden at lære førstehjælp og hjertemassage med råd fra instruktørerne gik kurset ud på at få erfaring fra en situation, der ligner dem vi kunne møde i Børnehuset, når et barn eller voksen har akut behov for hjælp.

Selvom emnet var alvorligt nok, og alle gav deres bedste for at udvikle den rigtige teknik til hjertemassage var der også tid til at spørge instruktørerne om andre mindre alvorlige situationer som vi møder hos børn. Alle deltagerne havde en hyggelig dag, og bestod med et diplom i hånden kan personalet nu gøre en vigtig forskel i Børnehuset og i verden udenfor.