Foto: Emma Fager

Ministerbesøg i KBH+: Vi skal have fokus på sårbare unges vej til beskæftigelse

I går havde AskovFonden og KBH+ besøg af Statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen. Anledningen var den seneste kortlægning fra Beskæftigelsesministeriet, der viser, at der desværre stadig står 43.000 unge i alderen 15-24 år uden uddannelse eller job. I AskovFondens ungeindsats KBH+ arbejder vi hver dag for at forbedre situationen og sikre, at alle unge får de muligheder, de fortjener.

Ministrene fik på deres besøg muligheden for at tale med en række af de unge, der kommer i AskovFondens indsatser. Her drøftede de, de unges oplevelser og vej igennem systemet.

I en artikel fra Altinget  d. 1. marts 2024 fremhæver Statsministeren og beskæftigelsesministeren behovet for et politisk paradigmeskifte i tilgangen til sårbare unge. Under besøget i KBH+ udtalte beskæftigelsesministeren:

“I for lang tid har svaret altid været uddannelse, uanset hvad for et menneske, der kom ind af døren. Når jeg hører de unges fortællinger, går det igen, at oplevelsen af at være en del af et arbejdsfællesskab er vigtig. Selv få timers arbejde har værdi, fordi det er myndiggørende at bidrage og tjene sine egne penge. Det skal vi blive bedre til at understøtte.”

Du kan læse hele Altingets artikel her.

I KBH+ tror vi på, at alle unge har et potentiale, og at de med den rette ramme kan indfri det til gavn for dem selv og for samfundet. Vi arbejder med forskellige ungemålgrupper, der alle mødes i vores hus. Vi tror på at det at arbejde sammen om at skabe noget sammen, kan være vejen til at se nye muligheder i eget liv.

Du kan læse mere om KBH+ her.