BREAKING NEWS: Kuren mod ensomhed er fundet! (NOT CLICKBAIT)

Den 5. november 2017 afholdte Team 8 fra Projektakademiet i AskovFonden KBH+ en temaaften om ensomhed. På denne aften blev der arbejdet med det faktum; unge har aldrig været så ensomme! Sammen blev der fundet en mulig løsning.

Skrevet af Sofie, Randi, David og Benjamin

Fire unge og smukke aspirerende projektledere satte sig for at undersøge, hvad der er op og ned i problemstillingen. Skyldtes ensomheden et større studiepres? Er det de sociale mediers påvirkning? Eller at mennesket bare er ensom af natur?

På selve aftenen blev der udarbejdet et trygt og rart rum i Cafe Embla, hvor der blev faciliteret en samtalesalon om emnet. Her blev deltagerne klogere på deres egne og samtalepartnerens tanker. Samtalerne skabte reflektion og nye sider af ensomhed. Herefter blev deltagerne kastet ud i en skriftlig og fysisk workshop afholdt af Rapolitics og NextDoorproject. Her blev der udarbejdet oralt lyrik og skabt kropslig fortolkning. Til slut blev der serveret en lækker vegetarisk aftensmad, som alle nød i fællesskab.

 

Ud fra denne aftens videnskabelige data fandt holdet følgende kur mod ensomhed:

– Samtale
– Kreativ fordybelse
– Vegetarisk mad

Kuren er dog kun forsøgt en gang, men 100 % af deltagerne følte sig ikke ensomme under eventet, hvilket kan tolkes som en succesrate på 100 %.

 

Alt dette var også en del af research et til større i gangløbende kunstprojekt. Unge mellem 16-29 år kan deltage i en række gratis workshops, som foregår henover efteråret og vinteren, hvor erfaringerne vil munde ud i en forestilling. Hvis dette vækker interesse, så kan finde mere information på Facebook

Her kan du se og læse mere om KBH+