BRUGERFORTÆLLING: Hvad er det gule hus for mig.

Jeg har tænkt mig grundigt rundt i min hjerne.
I 1920’erne var det normalt at mænd og kvinder havde en klub, hvor de residerede når de ikke var hjemme hos familien.
Det Gule Hus har været min klub gennem 3 år, plus meget mere som jeg kommer ind på i dette brev. Jeg kan være træt og modløs og næsten kravle ned ad Rantzausgade til Kapelvej 55 og Det Gule Hus.
Her bliver jeg mødt med omsorg fra både medarbejdere og brugere. Den omsorg samt mad og kaffe får mig til at tro på mig selv igen; jeg er nemlig en del af et unikt fællesskab.
Det Gule Hus har mange tilbud. Samtalecafe, kreativitetsrum, tv stue og hvile rum + computer rum med Finn som høg… eksperten der altid hjælper og vejleder i cyberspace. Derudover kan man også gå i bad i Det Gule Hus.

Det er cremefraiche for sjælen at sidde i caférummet, spise mad og lytte til samtale, der oftest handler om alt andet en psykisk syge og sårbarhed, men om dét aviserne nu skriver.

Min diagnose er nedtonet når jeg kommer i Det Gule Hus. Både brugere og medarbejdere ser MIG som den rigtige MIG; hvor når jeg er på DPC, så er diagnosen i højsæde og vægtes mere end mig som person.
Trods min psykiske skrøbelighed og diagnose, så fungerer jeg i samfundet på normale vilkår.
Jeg har et arbejde som sygeplejerske i 2 vikar bureau. Så grundet lange vagter, er jeg ikke så ofte i Det Gule Hus, som jeg gerne ville være.
Men da jeg ikke har familie + kun en lille vennekreds, så betyder Det Gule Hus mere for mig end jeg kan beskrive.
Jeg vil alligevel forsøge at sætte ord på mine følelser:
Jeg kan finde hjælp til alt i DGH der er mig personligt svært, lige fra skatteindbetaling til, hvordan jeg står op om morgenen. Og igen er det med velvillighed fra dem der hjælper.
Det Gule Hus dømmer ikke!
Jeg kan spise mad og sludre med både brugere og medarbejdere.
Jeg er IKKE alene om udfordringer, når det Gule Hus er der med kompetente medarbejdere og brugere, der kun har for øje at hjælpe mig gennem den forvirrende udfordring som samfundet er.
Jeg har venner både af medarbejder og brugere i Det Gule Hus som jeg kan læne mig op ad.

Med venlig hilsen

Bruger, sygeplejerske og psykisk syg.

DGH nyt 1 web