Cecilie Lassen - AskovFonden

Her kan du møde Cecilie Lassen. Ud over at være tv-vært og tidligere balletdanser, er Cecilie ambassadør for AskovFonden.

Foto: Stine Heilmann

Jeg vil gerne gøre en forskel

 

Da AskovFonden spurgte, om jeg vil være deres ambassadør, var jeg ikke i tvivl. Jeg kunne svare ja med det samme. Både fordi jeg synes, det er et fantastisk stykke arbejde, de gør, men også fordi jeg selv har prøvet at have brug for hjælp og ved, hvad det betyder at få den rigtige hjælp, på det rigtige tidspunkt.

I mange år dansede jeg ballet på Det Kongelige Teater. Jeg var talentfuld, men for mig gav mit talent mig ikke vinger, det var et åg. I en periode da jeg var helt ung, blev jeg meget syg med stress og depression. Jeg knækkede under presset, men jeg blev set, og jeg fik hjælp. Det var en hjælp uden slutdato. Jeg fik mulighed for at passe på mig selv og blive rask i mit eget tempo, så jeg kunne komme tilbage til det liv, jeg fortjener.

I dag ved jeg, at det ikke er nogen skam at have været eller at være sårbar. Vi kan ikke altid redde os selv alene, nogle gange har vi brug for hjælp. Det fik jeg, og det vil jeg gerne give videre. Uden min sårbarhed ville jeg ikke være så stærk, som jeg er i dag, og i stand til at holde fast i mine værdier. I dag kender jeg mine grænser, og jeg føler mig rustet til at hjælpe andre.

Når mit hjerte skælver, og noget gør ondt, så deler jeg det. Jeg håber, at jeg på denne måde, kan gøre det lidt nemmere for en anden, så vi ikke er alene, om at bære det tunge i livet. Det bæres bedst i flok.

Den transparens, som findes i AskovFonden, er vigtig for mig. Der er styr på organisationen, både fagligt og økonomisk. At være ambassadør handler for mig om at give tilbage, og hvis jeg kan gøre en forskel, så vil jeg gerne det.

Cecilie Lassen 

Vil du være en Social Superhelt?

Vil du være med til at hjælpe udsatte i Danmark? Hvis svaret er ja, så har du muligheden for at gøre som Tine Buhl lige her – lige nu.

For 200 kroner om året kan du gøre en kæmpe forskel for Sabine, Adam, Frida og andre børn og voksne der er udsatte i Danmark.

KLIK HER