Danseforestillingen LEAS RUM sætter fokus på seksuelle overgreb

En ny danseforestilling sætter fokus på seksuelle overgreb og de konsekvenser, det kan medføre. En af Askovhus’ beboere har bidraget med inspiration til forestillingen, og både hun og Askovhus’ direktør vil stille op til dialog efter flere af forestillingerne. Askovhus er AskovFondens afdeling for spiseforstyrrelser og rehabilitering.

LEAS RUM er en mørk, barsk og surrealistisk danseforestilling, som er baseret på en virkelig historie fra en af Askovhus’ beboere. Det er fortællingen om, hvad det gør ved et menneskes eksistens at opleve seksuelle overgreb som barn – truet til tavshed, fuldstændig ensomhed og senere udviklingen af en spiseforstyrrelse.

Forestillingen består både af dans, ord, video og musik, og derigennem fokuserer den på den brutale ændring af verden og det tab af mening og identitet, som et barn efterlades i efter overgreb.

Forestillingen bliver vist på Bådteatret og har premiere fredag d. 4. oktober og spiller frem til torsdag d. 17. oktober. Ved tre af aftenerne (d. 10., 15. og 17.) vil både Lea, som har givet inspiration til forestillingen, og Askovhus’ direktør være på scenen efter tæppet er gået ned for at indgå i en dialog om det sete.

Læs mere om forestillingen på Bådteatrets hjemmeside, og køb gerne billet allerede nu, da der kan blive udsolgt.

Forestillingen er støttet af bl.a. Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Wilhelm Hansen Fonden.

Læs mere om Askovhus her

Hvad er en spiseforstyrrelse?