Dialog mod Vold: Fokus på udøveren som en del af løsningen

H.K.H. Kronprinsesse Mary taler i interview med Berlingske om sit humanitære arbejde. Hun fremhæver hvor vigtigt det er, at vi samarbejder om fælles mål og har en helhedsorienteret tilgang til at stoppe vold i nære relationer.

”jeg tror stærkt på at arbejde i fællesskab, og derfor bruger jeg min rolle, den profil jeg har, til at samle kræfter og relevante aktører til at samarbejde om et fælles mål. Det kunne eksempelvis være vold mod kvinder. Da jeg var i Sydafrika, mødte jeg en organisation, der hedder Brothers for Life, og når man taler om vold mod kvinder, er man nødt til at se mænd som en del af løsningen og ikke bare som problemet. Hvis vi virkeligt vil bryde den voldsspiral, må vi have en helhedstilgang til det. Brothers for Life arbejder med mænd som rollemodel for andre mænd for at bryde med den norm, der siger, at det er i orden at slå dine nærmeste. (…) herhjemme har vi Dialog mod Vold, og den organisation har mange års erfaring med, hvordan man hjælper voldelige mænd med at bryde deres adfærd.”, siger kronprinsessen.

Læs hele interviewet med kronprinsessen her

 

Udøverne som del af løsningen

Voldsdynamikker er komplicerede og det er derfor afgørende, at vi arbejder helhedsorienteret og at alle instanser samarbejder om en sammenhængende indsats. Her er forebyggelse helt centralt. Det er vigtigt, at vi fokuserer på tidlig opsporing og indsats for at stoppe volden. At tage den udøvende part i behandling er at stoppe volden, hvor den starter og forhindre, at den gentager sig og gives videre til næste generationer.

”Uden en helhedsorienteret indsats bliver tilgangen ren symptombehandling og problemerne fortsætter. Vi ved at 78% af dem vi har i behandling selv har oplevet vold i deres barndom. Det er en ond cirkel, der kalder på et øget samarbejde mellem alle der arbejder med børn og familier. H.K.H. Kronprinsesse Marys helhedsorienterede fokus på voldsområdet har stor betydning for alle, ikke mindst for de familier og børn der har volden inden på livet.”, siger direktør i Dialog mod Vold Susanne Nour Magnusson.

Erfaringsudveksling

Samarbejdet mellem Mary Fonden, AskovFonden Dialog mod Vold og sydafrikanske Brothers For Life har til formål at fremme videndeling og erfaringsudveksling. Brothers For Life arbejder med inddragelse af tidligere udøvere som rollemodeller, som vi kan lære af – og omvendt kan vi i Dialog mod Vold bidrage med vores mangeårige erfaringer med skræddersyede behandlingsforløb til udøvere og deres familier.

Læs mere om samarbejdet her

Maryfonden