Eftertanker….

Jeg ville sådan ønske, at konsekvensen af weekendens terrorepisoder også skaber nogle refleksioner omkring årsagerne bag det faktum, at en 22-årig vælger at dræbe uskyldige mennesker.

De farligste mennesker er dem, der ikke har noget at miste, og jeg tror derfor, vi er nødt til at være meget mere opmærksomme på, hvordan vi inkluderer mennesker i vores samfund. Måske er det lige præcis nu, vi skal åbne op og anerkende, at vi er forskellige sammen i stedet for at ekskludere og fordømme i den grad, som vi gør det i dag!

Alle mennesker har brug for at høre til i et fælleskab.  Jeg har gennem mine 20 års arbejde med mennesker mødt flere, hvor det kunne være gået så grueligt galt, hvis de ikke var blevet en del af et fællesskab. Et fælleskab, hvor de betyder noget for nogen. Et fællesskab med mennesker der – på den ene side – stiller op, når livet er svært og udfordrende, og som – på anden side – fastholder den enkelte i en konstruktiv livsbane. Fællesskabet er fundamentalt – ganske enkelt fordi relationer forpligter.

Hvis man ikke er vokset op med omsorg, og aldrig har følt sig værdifuld, så er der ikke langt til afmagt og destruktiv adfærd. Jeg har mødt unge, som har kæmpet sig gennem afmagt og følelsen af, at være udenfor og det de har tilfælles er, at de på et eller andet tidspunkt har mødt et menneske, som har troet på det gode i dem på trods af deres eget selvhad og til tider afstumpede forhold til deres omgivelser. Dét at blive troet på og valgt, er noget alment menneskeligt og jeg vælger at tro, at det er vejen frem i dag og i morgen. Og for os alle sammen!

I AskovFonden tror vi på, at ALLE mennesker har ambitioner og drømme, og også har lyst og ressourcer til at indgå i bidragende fællesskaber. Derfor arbejder vi hver dag for, at finde og forløse udsatte menneskers potentialer ved at give dem mulighed for at genvinde styrken og modet til at tage ansvar for deres liv. Kun ved at tage udgangspunkt i hvert enkelt menneske, kan vi skabe reelle forandringer og få alle med. Og det er faktisk vores mål!

Fordi alle vinder, når ingen taber.

Kærligst Helle