En hyldest til et menneske som vi alle kan lære noget af…

Med stor sorg måtte vi i AskovFonden tage afsked med vores kollega Tage Laursen, som gik bort den 10. oktober efter længere tids sygdom.

Tage har arbejdet i AskovFondens indsats Dialog Mod Vold gennem de sidste 14 år. Og han var ikke kun med til at starte dét, der i dag er en landsdækkende indsats. Han var også med til at præge den måde, vi i AskovFonden møder de mennesker, vi arbejder med hver dag.

Med en ukuelig tro på det gode i alle mennesker formåede Tage – gang på gang – at motivere selv de mest umiddelbart ikke motiverede. Han sagde altid ja til at tage samtaler med alle, lige fra rockertyper, bandemedlemmer og mennesker som vi andre måske havde svært ved at se igennem.

Med Tages klienter oplevede jeg ofte det ganske særlige; at de gik ind på hans kontor som voldsmænd, og gik ud igen som mennesker… Tage var ikke bleg for at tale med store bogstaver i missionen for at få en udøver til at forstå, at DÉN DER UDØVER VOLDEN, ALTID HAR ANSVAR FOR VOLDEN og at ALLE KAN FORANDRE SIG! HVIS DE VIL!

Der var aldrig nogen, der var for farlige, for afstumpede eller forkerte i Tages verden. Han mødte altid ”mennesket bag handlingen”, og kunne derfor få den mest garvede voldsudøver til at tage ansvar for sit liv og sine handlinger.

I de seneste år, har Tage arbejdet med behandling af indsatte i landets fængsler. Det er et samarbejde som Dialog Mod Vold, har udviklet og etableret ikke mindst på grund af Tages mangeårige indsats. Når han fortalte om de samtaler, han havde i fængslet, var det altid med en stor ydmyghed og respekt for, at han fik lov til at komme tæt på mennesker, som måske havde fordømt dem selv for mange år siden. Tage gav den enkelte lyst til livet, til kærligheden, til forældreskabet.. ja, kort sagt til at blive en bedre udgave af sig selv.

Tage vil leve videre i Dialog Mod Volds DNA, og vi vil sikkert ofte høre os selv sige; ”hvad ville Tage mon have gjort her…”. 

Udover at være en eminent terapeut var Tage et menneske, som altid havde omsorg for sine kollegaer og man kunne aldrig skjule en ked-af-det-hed eller andre følelser for Tage. Han havde et nærvær og en insisteren på, at vi skulle være noget for hinanden, og at vi altid skulle forholde os til hinanden.

Verden ville bare være et lidt bedre sted, hvis vi alle var lidt mere Tage-agtige…

Du er – og vil altid være – savnet.

Kærligst Helle