Fødselsdag og Mandela

I 1943 besluttede nogle elever fra Askov højskole at starte et settlement på Nørrebro. Seetlement betyder at slå sig ned og var dengang inspireret af en udvikling fra England, hvor mennesker med overskud slog sig ned i de fattigste boligområder, for at hjælpe de mest udsatte. Hjælpen kunne udover tilbud, som sociale og sundhedsmæssige tilbud, bestå i at informere om rettigheder og ordentlige arbejdsvilkår.

På torsdag d.12.12.13. kan AskovFonden fejre sin 70 års fødselsdag og det er slående at se hvordan vi stadig i det her moderne samfund, stadig kæmper for lighed og ordentlige vilkår for alle mennesker.

Som moderne NGO har vi en vigtigt rolle i samfundet, vi skal være med til at råbe op når mennesker kommer efter systemet. Vi tror på at alle mennesker er værdifulde og derfor bør et velfærdsamfund som Danmark sætte overlægeren højt når det gælder inklusion og rummelighed –

I den forgange uge er en af mine helte gået bort. Nelson Mandela brugte hele sit liv på at kæmpe for lige rettigheder for alle mennesker og nedenstående citat siger meget om hans klogskab og vid.

”Der kan ikke være nogen tydeligere åbenbaring af et samfunds sjæl en den måde, hvorpå det behandler dets børn”

Så kan vi jo tænke lidt over det, når vi kigger ud over det ganske land og ser at børn stadig vokser op med vold og overgreb, trods intentionen om det modsatte. Jeg tror godt vi kan gøre det lidt bedre…

Kærligst Helle