Hvordan sikrer vi kvalitet i sociale velfærdsløsninger? Med dette fokus tager AskovFonden til årets Folkemøde på Bornholm den 15. juni sammen med Den Sociale Kapitalfond, Kammeradvokaten og Den Sociale Investeringsfond.

Vi præsenterer 11 events og debatter, der på forskellige måder tager fat om emnet. Vi har samlet de ansvarlige, eksperterne, menneskerne det handler om, dem der betaler og dem der har musklerne til at gøre noget ved det. Vi vil debattere og diskutere både det strategiske og operationelle niveau, i forhold til at skabe et værdigt og bæredygtigt velfærdssamfund. Et samfund hvor alle får den hjælp, de har brug for, når de har brug for den.

Jeg tror at den vigtigste forudsætning, for at vi kan ændre vores nuværende velfærd, er at tale om kvalitet frem for kvantitet, og effekt frem for aktivitet. Vi skal turde tale åbent om, hvad vi gør, hvordan vi gør, og hvad der kommer ud af det, vi gør. Vi skal kigge på os selv og hinanden og ændre praksis, hvis det vi gør, ikke giver mening for dem vi gør det for.

Sidste år talte jeg med en række tidligere socialministre og medlemmer af Social- og Ældreudvalget. Vi optog små film, hvor vi spurgte, hvad de tænker om den udfordring, at vi stadig ikke er blevet bedre til at bryde den negative sociale arv, til trods for at vi aldrig har brugt flere penge på netop det, end vi gør i dag. Alle, uanset politisk overbevisning, var enige om, at vi ved for lidt om hvad, der virker, og vi skal blive bedre til at skalere de løsninger, der har effekt.

 

Du kan se sammenklippet af filmene her

 

Hvis du er på Bornholm under Folkemødet så kom forbi vores telt på Kæmpestranden J4, lige ved siden af TV2 og den gode kaffebar, og deltag i debatterne.

Hvis du ikke er på Bornholm så skriv til os, så vi har mulighed for at bringe din stemme med på Folkemødet.

Vi har brug for alle stemmer, når vi skal skabe verdens bedste velfærdssystem.

De bedste hilsner
Helle Øbo