Frivillig fællesskabet er det vigtigste - AskovFonden

Frivillig fællesskabet er det vigtigste

Af: Natalie, Sofie, Kenneth, Clara og Stina.

Askovfonden spørger frivillige om frivillighed på Roskilde. I videoerne nedenfor kan du møde Anna, Simone, Ole, Oskar og Sigurd som alle arbejder som frivillige på årets festival. Vi spørger dem, hvad det fedeste ved at være frivillig er, og om de føler sig inkluderet i fællesskabet.

En ting som de alle er enige om er, at der på Roskilde er plads til, at være som man er, og at fællesskabet som frivillig er det vigtigste.

Vi har undersøgt, hvad fællesskabet betyder for de frivillige på Roskilde. Fællesskabet er det allervigtigste, siger Anna. Hun oplever, at det er menneskerne man møder, som er årsagen til, at hun kommer år efter år. Sigurd og Oscar oplever, at det at være frivillig på Roskilde giver dem følelsen af at være en del af noget større.

Askovfonden har undersøgt, hvorvidt de frivillige på Roskilde føler sig inkluderet i fællesskabet. Her svarer de, at det gør de, og at Roskilde netop er stedet, hvor man føler, at man er en del af et fællesskab.

Roskilde kan gøre mere for rummeligheden

Til spørgsmålet om, hvordan Roskilde kan skabe mere inklusion for de frivillige, interviewede vi Sif og Annette, der begge har været frivillige i mange år på Roskilde Festivalen. De er enige om, at Roskilde gør rigtig meget for at skabe et godt fællesskab, og at festivalen er kommet langt i forhold til udvikling af et mere inkluderende miljø, men at der stadig er tiltag som vil kunne forbedre inklusionen.

”Generelt er Roskilde et meget rummeligt fællesskab. Det er absolut fællesskabet, der er det vigtigste for mange frivillige. Jeg synes, at vi kan blive mere inkluderende og rumme forskellige behov. Jeg har selv en søster som har været i en trafikulykke og derfor kun kan arbejde 12 timer om ugen. Hvis hun skal være frivillig på Roskilde, skal hun arbejde omkring 30 timer. Der bør vi kunne rumme forskellige behov bedre. Når vi har en flexjob-ordning i samfundet, bør vi også kunne tage højde for den slags vilkår på Roskilde”.

”Vi har allerede forskellige tiltag i gang som vi afprøver, eksempelvis har vi solsikkesnoren som viser at man har et usynligt handicap. Vi skal give muligheden for at flere sårbare kan prøve at være frivillig på Roskilde, bare komme afsted og se hvordan det er. Det er ikke sikkert at man passer ind i en bestemt kasse ift. arbejdstider, fysiske rammer mm. Vi er godt på vej, men vi kan blive bedre til det”