HAR DU SET VORES PROGRAM PÅ FOLKEMØDET?

AskovFonden er igen i år at finde på Folkemødet på Bornholm. I år byder vi på otte forskellige arrangementer i vores telt J25 på Kæmpestranden.

Oplev debatter, forestillinger, pop-up køkken, musik, personlige beretninger og meget andet fordelt på tre dage.

Ud over vores arrangementer vil du også i teltet kunne se film fra hver afdeling, hvor brugerne fortæller om deres oplevelser.

program

TORSDAG 11. JUNI

15:00 Voldsom Kærlighed: Det gode ungdomsliv…fortalt af de unge
Et panel af ungdomspolitikere diskuterer det gode ungdomsliv, inklusion af unge i politik og aktivt medborgerskab samt tabu og forebyggende indsatser. Pede B opsummerer debatten ved en freestyle over dagens pointer.

 

16:oo Mir skolen: Stærke relationer styrker lærelyst og faglighed
Vores børn er fremtiden, og derfor vores vigtigste investering.
Mød blandt andet borgmester Pia Allerslev og lektor Poul Nissen i en debat om, hvordan vi skaber bæredygtige forbedringer i Folkeskolen gennem en investering i styrkede relationer.

 

18:00 KBH+: Kultur som løftestang for unge
Mød unge brugere fra KBH+ som fortæller om, hvordan kultur kan bruges som løftestang til at mobilisere deres personlige ressourcer og komme i gang med uddannelse og job. Oplev film som unge har lavet med CPH:DOX. Milsteds Pop-up køkken serverer snacks i teltet.
KBH+ er støttet af Bikubenfonden.

 

FREDAG 12. JUNI

10:00 Dialog mod Vold: Det bliver i familien…
”33.000 børn overværer årligt vold i hjemmet. 78% bærer arven videre”
En tidligere voldsudøver fortæller om tabuer, skyld og skamfølelser og om at tage ejerskab og stoppe volden. Herefter ekspertdebat om forebyggende indsatser mod vold i nære relationer med bl.a. Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg

 

15:00 Debat om sociale investeringer og relationel velfærd
Er Danmark klar til et paradigmeskift henimod et helhedssyn med mennesket i centrum og et opgør med kassetænkning og kortsigtede økonomiske prioriteringer? AskovFonden deler 70 års erfaring med relationsarbejde, og debatterer fremtidens velfærd med bl.a. Frank Ulmer Jørgensen fra Velux Fonden og Peter Holm fra Skandia.

 

16:15 Askovhus: Debat og personlig beretning om spiseforstyrrelse
Mette Mari fortæller sin personlige beretning om at leve med en spiseforstyrrelse, og hvorfor det er så svært at slippe fri af sygdommen igen. Med afsæt i beretningen følger en paneldebat med blandt andet overlæge Birgit Smidt fra Klinik for spiseforstyrrelser på Rigshospitalet.

 

Lørdag 13. JUNI

11:30 Askovhus: Teater om selvskade ”Når det skærer i hjertet”
Cirka hver 10. unge mellem 15 og 19 år har skåret i sig selv.
Bliv klogere på selvskade og få en stærk oplevelse, når Kompas fremfører brudstykker af den anmelderroste forestilling om selvskade. Efter stykket fortæller en psykolog fra Askovhus mere om selvskade, og svarer på spørgsmål.

 

15:30 KBH+: Historier om det meningsfulde liv for unge
Oplev forestillingen TÆT PÅ der bygger på samtaler med udsatte unge på Nørrebro, der – sammen med professionelle kunstnere og KMT – har genforfattet deres livshistorier som en del af en helhedsorienteret social indsats. Rosalinde M Mynster og Ali Haydar medvirker.
KBH+ er støttet af Bikubenfonden.