KURSUS I PSYKISK FØRSTEHJÆLP TIL UNGE D. 25. OG 26. OKT.

Psykisk Førstehjælp til unge er et kursus målrettet voksne, som er i kontakt med unge (13-18 år) i hverdagen, fx lærere, mentorer, forældre m.fl. Fokus på dette kursus er på unges generelle udvikling og hvordan psykiske sygdomme og kriser viser sig hos unge, og hvordan man som voksen kan støtte og hjælpe unge, som er i mistrivsel bedst muligt.

Rekordmange unge har det svært. Mobning, angst, pres i forhold til uddannelse og sociale medier er bare nogle af de udfordringer, der bidrager til, at mange unge mistrives. Forældre, lærere, mentorer, trænere m.fl. kan ofte se, at de har det svært, men de ved ikke, hvordan de kan hjælpe bedst muligt.

 

INDHOLD I-/FORMÅL MED KURSET

Kurset er evidensbaseret og bliver anvendt i 22 lande verden over. På kurset får du viden om de mest udbredte psykiske sygdomme og kriser, som rammer unge. Du får kompetencer til at handle, når du står over for en ung, som viser tegn på psykisk mistrivsel. Du lærer at genkende tegn og symptomer på psykiske sygdomme og kriser, og du får kendskab til, hvor den unge kan få relevant professionel hjælp.

 

HVAD FÅR DU KONKRET UD AF KURSET

Du får tryghed til at handle, og du kan være med til at hjælpe den unge til at få en hurtigere recovery og forhindre, at en reel psykisk sygdom udvikler sig.

Målet med Psykisk Førstehjælp til unge er, at flere unge, som er i mistrivsel, bliver hjulpet tidligere og bliver mødt med større forståelse. Flere voksne skal have redskaber til at tage hånd om unge, som viser tegn på psykisk sygdom eller krise.

Du bliver ikke uddannet terapeut, men du får helt konkrete redskaber til at lytte, berolige og reagere hensigtsmæssigt i krisesituationer.

 

MÅLGRUPPE

Psykisk Førstehjælp til unge er et kursus målrettet voksne, som er i kontakt med unge (13-18 år) i hverdagen, fx lærere, mentorer, forældre m.fl. Du bliver ikke uddannet terapeut, men du får helt konkrete redskaber til at lytte, berolige og reagere hensigtsmæssigt i krisesituationer.

 

STED: Struenseegade 9. 4. sal. 2200 Kbh N

DATO: Torsdag d. 25. Okt. og fredag d. 26. Okt.

TID: 9-16 begge dage 

PRIS: 3700 kr. (ekskl. moms) pr. person inkl. forplejning

 

Kurset er inklusiv materiale fra Psykiatrifonden.

Tilmeldingsfrist d. 12. okt. 2018. Såfremt der ikke er nok deltagere aflyses kursus senest 12.okt. 2018.

Tilmeld dig her

 

UNDERVISER

Bjørn Hansen er uddannet psykisk førstehjælps-instruktør i Psykiatrifonden og kandidat i kommunikation fra RUC.

Bjørn har været ansat i AskovFondens Socialpsykiatri (ASPA) i 10 år, og har stor erfaring med at arbejde med psykisk sårbare unge.

Du kan kontakte Bjørn på 51822173 hvis du har spørgsmål.