KURSUS I PSYKISK FØRSTEHJÆLP TIL UNGE

FÅ TRYGHED TIL AT HANDLE

Psykisk Førstehjælp til unge er et kursus målrettet voksne, som er i kontakt med unge (13-18 år) i hverdagen, fx lærere, mentorer, forældre m.fl. Fokus på dette kursus er på unges generelle udvikling og hvordan psykiske sygdomme og kriser viser sig hos unge, og hvordan man som voksen kan støtte og hjælpe unge, som er i mistrivsel bedst muligt.

Rekordmange unge har det svært. Mobning, angst, pres i forhold til uddannelse og sociale medier er bare nogle af de udfordringer, der bidrager til, at mange unge mistrives. Forældre, lærere, mentorer, trænere m.fl. kan ofte se, at de har det svært, men de ved ikke, hvordan de kan hjælpe bedst muligt.

 

 

INDHOLD I-/FORMÅL MED KURSET:
Kurset er evidensbaseret og bliver anvendt i 22 lande verden over.
På kurset får du viden om de mest udbredte psykiske sygdomme og kriser, som rammer unge. Du får kompetencer til at handle, når du står over for en ung, som viser tegn på psykisk mistrivsel. Du lærer at genkende tegn og symptomer på psykiske sygdomme og kriser, og du får kendskab til, hvor den unge kan få relevant professionel hjælp.

 

HVAD FÅR DU KONKRET UD AF KURSET:
Du får tryghed til at handle, og du kan være med til at hjælpe den unge til at få en hurtigere recovery og forhindre, at en reel psykisk sygdom udvikler sig.

Målet med Psykisk Førstehjælp til unge er, at flere unge, som er i mistrivsel, bliver hjulpet tidligere og bliver mødt med større forståelse. Flere voksne skal have redskaber til at tage hånd om unge, som viser tegn på psykisk sygdom eller krise.

Du bliver ikke uddannet terapeut, men du får helt konkrete redskaber til at lytte, berolige og reagere hensigtsmæssigt i krisesituationer.

 

MÅLGRUPPE:
Psykisk Førstehjælp til unge er et kursus målrettet voksne, som er i kontakt med unge (13-18 år) i hverdagen, fx lærere, mentorer, forældre m.fl..

Kurset er inklusiv materiale fra Psykiatrifonden. Kurset oprettes hvis der er min. 10 deltagere.

 

UNDERVISER:
Bjørn Hansen er uddannet psykisk førstehjælps-instruktør i Psykiatrifonden og kandidat i kommunikation fra RUC.

Bjørn har været ansat i ASPA 10 år, og har erfaring med at arbejde med psykisk sårbare unge.

 

Du kan tilmelde dig på mail: kursus@askovfonden.dk. Du er også velkommen til at ringe på tlf. 24820302 for at høre mere.

Tilmeldingsfrist 8.1.18. Besked om kurset gennemføres senest d.10.1.18

 

Læs mere om kurset og AskovFondens øvrige kurser her