Mir skolerne er blevet VISO-leverandør

Mir skolerne blev i forsommeren udnævnt til VISO leverandør af Socialstyrelsen. Skolerne er AskovFondens anden afdeling, der er blevet VISO certificeret. Ud over skolerne er det også Askovhus, som er AskovFondens tilbud til personer med spiseforstyrrelser.

Hvad er VISO?

VISO er den nationale Videns- og Specialrådgivnings Organisation på socialområdet. Borgere, pårørende, kommuner, regionale, kommunale og private sociale tilbud kan bede VISO om rådgivning. Rådgivningen er gratis, og det er VISO der vurderer hvad behovet for hjælp er, og sørger for den rette rådgivning.

Det er Socialstyrelsen der godkender hvilke sociale tilbud, der kan blive VISO leverandører, og her er Mir skolerne blevet udvalgt.

Hvad betyder det for Mir skolerne?

Som udsendte for Socialstyrelsen tilbyder vi rådgivning i særligt udvalgte og komplicerede sager om børn og unge med udfordringer og behov. Vi kan rådgive i hele landet, og bliver kaldt ud til sager hvor VISO vurderer, at der er behov for høj faglig specialviden og rådgivning.

Det er et stort skulderklap at blive anderkendt for sit arbejde af Socialstyrelsen, og vi sætter en ære i at kunne dele vores erfaringer og viden, og biddrage til at børn og unge landet over, kan få adgang til den hjælp de behøver.

Hvad vi kan bidrage med?

MIRskolerne rådgiver inden for autismeområdet med kombinations problematikker. Vi er en del af et særligt forløb med udvikling indenfor skolefravær/skolevægring. Det er et område hvor vi har en masse erfaring og viden, og vi stiller en lang række kompetente rådgivere til rådighed. Pædagoger, psykologer, lærere – alle med omfattende erfaringer på området – står klar til at rådgive i de komplicerede sager.

Hvordan får jeg hjælp?

På VISO’s hjemmeside kan du læse meget mere om organisationen og deres procedurer, og her finder du også kontaktoplysninger i tilfælde af at du og din organisation har behov for rådgivning.

VISO

Rådgivning til borgere