Hvad er det, du søger i ASPA?

Jeg er kommet her i 5 måneder, og jeg er her rigtig meget, fordi jeg har det svært. Først kom jeg hver dag, nu er jeg her lidt mindre. Jeg elsker at få en god snak, og jeg er meget imponeret af stedet her, fordi der er virkelig en god kontakt brugerne imellem og med personalet. Alle fra personalet kan man snakke med, og de snakker løs, ligesom jeg snakker løs, så vi får en masse godt socialt samvær og fælleskab her.

 

Hvad gør ASPA anderledes end andre steder?

Her interesserer folk sig for hinanden, og jeg synes stort set, at jeg kan snakke med alle her. Tit bliver jeg overrasket over, hvor meget folk ved, når det kommer til stykket. Hvor mange ting de i virkeligheden kan. Vi drikker kaffe og går måske ned i gården og ryger. Det er sjældent, at jeg går hjem herfra og ikke har fået dækket mit behov for en god snak.

 

Hvilken forskel har det gjort i dit liv at komme i ASPA?

ASPA har i hvert fald gjort, at min psykiske situation er blevet meget bedre, fordi jeg føler mig hjemme her. Altså, når jeg taler med folk, træder mine problemer i baggrunden. Og så føler jeg, at jeg har fået et netværk her. Jeg har boet i København i to et halvt år og følt mig som en turist i min egen by. At komme i ASPA er med til at gøre, at jeg føler mig lukket ind i et fællesskab.

 

Se mere om AskovFondens Socialpsykiatri (ASPA) her

 

Sådan kan vi hjælpe mennesker med psykiske udfordringer