Naturen som social løftestang

Gennem det natursociale fyrtårnsprogram Natur til et godt liv tilbyder Bikubenfonden særlige camps, retreats og oplevelsesture for socialt udsatte børn og unge i fondens naturområde i Svanninge Bjerge på Sydfyn. 

AskovFondens afdelinger Mir skolerne, Dialog Mod Vold og Børnehuset er så priviligerede, at de har fået lov at deltage i disse camps. De får alle en masse fantastiske oplevelser med naturen som omdrejningspunkt, hvor Bikubenfondens dygtige naturvejledere støtter op omkring aktiviteterne i Svanninge Bjerge.

Projektet Natur til et godt liv startede for 10 år siden, og i den anledning er der udgivet en jubilæumsavis, som du kan læse her.

bakkerne

Naturen som ramme for det sociale løft

Udviklingsdirektør i AskovFonden Annika Svensson: “Turene til Svanninge Bjerge gør det muligt for os at bruge naturen og friluftslivet som pædagogisk metode i nogle fantastiske rammer. Naturen er udgangspunktet for børnenes og de unges samvær, og vi oplever at flere besøg giver den enkelte større mod til at udforske naturen. Det er stærkt motiverende for både børn, unge og personale.”

Læs mere om ’Natur til et godt liv’ her  og/eller find en lille film her

 

svanninge-frø