Praktik i ASPA: Heldigvis er der den slags steder

Vibeke Molin fra Skandia var før efterårsferien i praktik i AskovFondens Social Psykiatri ASPA. Praktikken sker i forbindelse med den årlige frivillighedsdag, hvor formålet er at skabe kontakt og øget forståelse mellem virksomheder, foreninger og kommune. Praktikopholdet skaber en gensidig forståelse mellem parterne, og kan også være startskuddet til et nyt samarbejde fx med en privat virksomhed eller kommunen.

Valget var faldet på AskovFonden, da Vibeke Molin allerede kender AskovFonden via NEO, som er en samarbejdsmodel mellem de 3 sektorer på tværs af Øresund, som har til hensigt at nedbringe ungdomsarbejdsløsheden.

”Det var interessant og udfordrende, og meget anderledes end den hverdag jeg er vant til at have.” sagde Vibeke Molin efterfølgende ”Målgruppen i ASPA er en helt anden end jeg er vant til. Der er brug for ro og stabilitet og det bare at være, og da jeg gerne ville respektere deres hverdag og behov, blev jeg lidt udfordret der. Jeg er vant til at danne netværk, præsentere mig selv, tale meget og her skulle jeg gå en anden vej. Det ”bare at være” var svært, og jeg ville egentlig gerne have haft en rolle.”

”Frivillig Fredag er et godt initiativ, det er vigtigt at komme ud i praktik og se det Danmark vi ikke nødvendigvis kender, det gør alle parter klogere og det giver en god indsigt, hvilket er vigtigt for at have den bedste udsigt.” afslutter Vibeke Molin som også har haft 3 af hendes kollegaer ude i praktik i forbindelse med Frivillig Fredag.