Pressemeddelse: Unikt samarbejde mellem Bikubenfonden og AskovFonden med kultur som løftestang for unge i KBH

Unikt samarbejde mellem Bikubenfonden og AskovFonden med kultur som løftestang for unge i København

Et enestående projekt er på vej til København. Bikubenfonden investerer 6 mio. kr. i AskovFondens KBH+ projekt i Ragnhildgade på Østerbro. Københavns Musikteater, CPH:DOX og Roskilde Festival m.fl. bliver vejen ind til de unges empowerment.

what1

Kulturprojekter for udsatte unge har ofte stået alene, med samarbejdet i KBH+ skaber vi nogle grundlæggende rammer, hvor AskovFonden står klar til at hjælpe de unge videre og give dem en reel mulighed for at udnytte de styrker, de har fået via kunst– og kulturprojekterne.

KBH+ har indgået partnerskab med en række af landets mest innovative kunst- og kulturinstitutioner for at skabe en platform, hvor udsatte og sårbare unge kan finde styrken og troen på, at de rummer potentialet til at udvikle sig og skabe det liv og den fremtid, de selv ønsker. Kunsten og kulturen skal være katalysator for forandring.

Forbilledet er The Door i New York, her bruges kulturen som krog til at få fat i de unge og de har skabt et hus, der både er uddannelsestilbud, erhvervstilbud og et socialt bagtæppe i form af socialrådgivere og psykologer.

 

Kultur til et godt liv

Bikubenfonden har siden midten af 2014 bidraget aktivt i udviklingen af KBH+ og har nu bevilget de 6 mio. kr. over en 2 årig periode, som en del af deres program ”Kultur til et godt liv”.

I Bikubenfonden har vi indgået en række partnerskaber med nyskabende projekter, der arbejder med kunst og kultur som løftestang for at skabe positive forandringer for udsatte børn og unge. KBH+ er et ambitiøst projekt baseret på et inkluderende fællesskab. Det er vi stolte over at være en del af”, siger Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen.

AskovFonden har gennem 70 år udviklet sociale løsninger til gavn for det enkelte menneske og samfundet. Det er derfor med både stor glæde og ydmyghed, at vi med støtte fra Bikubenfonden nu tager fat på at udvikle nye modeller for at løse ungdomsarbejdsløsheden i Danmark”. Helle Øbo, adm. direktør AskovFonden

”Kunst og kultur spiller en altafgørende rolle for identitetsdannelsen, når man er ung. Jeg er stolt af, at kulturpartnere på så højt niveau har valgt at gå ind i KBH+, at de viser socialt engagement og stiller deres kompetencer til rådighed for udviklingen af et kraftcenter for Københavns unge”. Kitte Wagner, direktør KBH+

Kulturinstitutionerne vil over de næste 4 år bidrage med en række kunstneriske projekter i KBH+’s lokaler på 2000 kvm i de nedlagte industrihaller i Ragnhildgade. Københavns Musikteater åbner et teaterværksted; en mindre scene og en teaterproduktionsenhed. CPH:DOX medbringer et helt nyt online videoprojektet, der klæder de unge på til at fortælle deres historier, så de bliver set og hørt, og et nyt samarbejde med Roskilde Festival sikrer fast base for festivalens nye forsamlingshus-aktivitet. Alle projekter tager udgangspunkt i de unges forudsætninger og deres egne historier.

 

Lanceringsarrangement d. 9/4 kl. 18-20. Mad, musik og kultur-kickstart.

  • Mød 50 unge brugere fra Ragnhildgade.
  • Smag maden som William Milsted laver i sit pop-up streetkøkken sammen med nogle af de unge
  • Byens unge inviteres til at fortælle historier om frihed og det meningsfulde ungdomsliv i Københavns Musikteaters campingvogn
  • CPH:DOX vil være tilstede og vise, hvordan unge kan lære at fortælle historier med en smart-phone, der giver genklang langt udover ens egen baggård.
  • Teaterdirektør Allan Klie (Københavns Musikteater), festivaldirektør Tine Fischer (CPH:DOX), talskvinde Christina Bilde (Roskilde Festival), KBH+ direktør Kitte Wagner (AskovFonden), adm. direktør Helle Øbo (AskovFonden) og direktør Søren Kaare-Andersen (Bikubenfonden) vil desuden være tilstede.

 

Bikubenfonden har bevilget 6 mio. kr. over en 2-årig periode, som en del af deres program ”Kultur til et godt liv”. Med programmet Kultur til et godt liv støtter Bikubenfonden kunst- og kulturindsatser, der aktivt involverer socialt udsatte børn og unge. Målet er, at flere udsatte børn og unge gennem kunst og kultur kan opnå modstandskraft og succesoplevelser, der kan overføres til andre sammenhænge af deres liv og potentielt støtte dem i et mønsterbrud.

For at dokumentere virkningen af indsatser under Kultur til et godt liv har Bikubenfonden bevilget midler til CEFU – Center for Ungdomsforskning – til at undersøge virkningen af aktiv kulturdeltagelse for socialt udsatte børn og unge

AskovFondens KBH+ har indgået kulturpartnerskab med Københavns Musikteater, CPH:DOX, Roskilde Festivals CHANGE-program, Danseuddannelsen ved Sara Gaardboe, Opgang 2 samt Contact. Der er desuden indgået partnerskab med en lang række erhvervsvirksomheder samt Københavns Kommune.

Følgende erhvervsvirksomheder indgår i partnerskab med KBH+: Guldsmeden, Social Foodies; Cykelven, BudhaBikes, Nørrebro Teater, 23Video, Øens Murer, Logik & Co.

KBH+ er desuden støttet af 3 forvaltninger i Københavns Kommune: Kultur og Fritidsforvaltningen der indgår i uddannelsestilbuddet Projektakademiet, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen der deltager i Brobygningsprojekt  – en erhvervsindsats overfor udsatte unge samt Socialforvaltningen der er med i værested 18+ for kriminalitetstruede unge og et samarbejde med CFR. Center for forebyggelse og rådgivning.

 

Læs mere om Bikubenfonden på bikubenfonden.dk

Læs mere om AskovFonden på askovfonden.dk

Læs mere om The Door på door.org

For yderligere information og kontakt til nedenstående interviewkilder kontakt venligst Tatjana Vang på telefon 29 79 46 49 eller på mail tv@tatjanavang.com.

Direktør Søren Kaare-Andersen – Bikubenfonden via kommunikationschef Trine Gammelgaard 33 77 93 81/ tg@bikubenfonden.dk

Helle Øbo/Kitte Wagner – AskovFonden
Allan Klie/Anne Rasmussen – Københavns Musikteater
Tine Fischer – CPH:DOX
Christina Bilde – Roskilde Festival
Med venlig hilsen
Bikubenfonden og AskovFonden