Rane Willerslev - AskovFonden

Her kan du møde Rane Willerslev. Ud over at være Direktør på Nationalmuseet, så er Rane ambassadør for AskovFonden

Foto: Stine Heilmann

Nu er min tid kommet til at investere mig selv og være noget for andre, og det vil jeg gøre sammen med AskovFonden.

 

Der er alt for mange mennesker, der har det svært i Danmark. De er udsatte og har brug for en anden hjælp, end den de får i dag.

Da jeg blev spurgt, om jeg ville være ambassadør i AskovFonden, var jeg ude og besøge nogle af indsatserne og se, hvordan fonden arbejder. Jeg besøgte ASPA, som er socialpsykiatrien i AskovFonden, og det var et ret vildt møde. Her kommer modige unge mennesker, der på forskellige måder kæmper med deres psyke. De delte deres historier med mig, og fortalte hvad det betyder for dem at have et sted at komme, hvor de ikke er stemplet som psykisk syge, men bare er unge mennesker med udfordringer, men også meget mere end det.

Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på mistrivsel og udenforskab. Jeg vil gerne investere mig selv og være med til at gøre en forskel for de mennesker, for jeg tror ikke på, at velfærdssamfundet kan løfte opgaverne alene. Det skal vi alle være med til, og det vil jeg gerne gå i front for.

AskovFonden har et helt særligt take på mennesker, der er udsatte. De ser hele mennesket, og går virkelig ind uden tidsbegrænsning og skaber et uformelt rum, hvor det er fuldstændig ok at være den, man er, og så hjælper de en med det, der er svært også igennem systemet.

Det har taget mig nogle år at lære, og det lyder måske lidt floskel agtigt, men den største glæde i livet er at give, ikke at få. Tidligere har jeg levet ekstremt egoistisk, for at komme frem karrieremæssigt. Jeg har løbet efter status, og det har været fedt, og jeg er stolt af det, jeg har opnået, men der er mere og andet, der driver mig i dag.

Vi kan alle gøre en forskel, og der skal faktisk ikke så meget til, som man tror. Det handler jo om mennesker, og udvikler man en relation så vokser begge. Alene det gør en forskel. Jeg har altid troet, at det krævede store løsninger at hjælpe, men det gør det ikke nødvendigvis. Det kræver nærvær og at give sig tid, og det en stor del af AskovFondens dna. Det arbejde som AskovFonden laver, vil jeg gerne være med til at gøre andre opmærksomme på.

I mit liv har jeg mødt gode mennesker, der har set mig. Mennesker der var klogere end mig, og som havde erfaringer, og egne levede oplevelser. De har været med til at give mit liv nye og vigtige perspektiver. Nu er min tid kommet til at investere mig selv og være noget for andre, og det vil jeg gøre sammen med AskovFonden.

Rane Willerslev

 

Vil du være en Social Superhelt?

Vil du være med til at hjælpe udsatte i Danmark? Hvis svaret er ja, så har du muligheden for at gøre som Trine Nygaard lige her – lige nu.

For 200 kroner om året kan du gøre en kæmpe forskel for Sabine, Adam, Frida og andre børn og voksne der er udsatte i Danmark.

KLIK HER