Sådan skaber vi verdens bedste velfærd

Er du interesseret i hvordan vi skaber verdens bedste velfærdssamfund? Om vi kan hjælpe de mest udsatte bedre end vi gør i dag og samtidig spare penge?  Det er jeg og her vil jeg gerne dele mine og AskovFondens tanker med dig i AskovFondens årsberetning 2019.

AskovFondens årsberetning 2019, byder blandt andet på den nye strategi, film fra vores seks afdelinger og mine tanker om hvordan vi sammen kan gøre det bedre for de mest udsatte i Danmark.
Du kan se og læse om vores indsatser, vores resultater, du kan møde brugerne og hvad der har optaget os særligt i 2019. Og ikke mindst hvad der er AskovFondens stærkeste fokusområder i 2020.

I år udkommer årsberetningen kun som online magasin. Hvis du savner papirversionen, kan du downloade den som pdf.

Det skal give mening både for den enkelte og for samfundet

I AskovFonden er vi åbne for forandringer i vores praksis og klar til at ændre kurs, hvis det, vi laver, ikke har den rigtige effekt på dem, det handler om. Dette kræver en særlig opmærksomhed på feedback og evnen til at lytte til de modige mennesker, der kommer i vores afdelinger og har tillid til, at vi kan hjælpe dem. Vi må aldrig blive så skråsikre i vores praksis, at vi ikke kan ændre retning, hvis det, vi gør, ikke giver mening for dem, vi gør det for.

Bæredygtighed i en anden forståelse

I 2020 håber jeg også, at vi får en mere nuanceret debat om bæredygtighed. I dag tænker mange nok, at bæredygtighed handler om klima, men det vil jeg gerne udfordre. Forudsætningen, for at mennesker overhovedet kan tænke og endsige handle mere klimabevidst, er menneskeligt overskud. 

Hvis vi for alvor skal arbejde med bæredygtighed, er det afgørende, at vi taler om det med både en finansiel, en grøn og en social dagsorden som fælles overskrift. Derfor er overskriften på den kommende strategi: social ansvarlighed med økonomisk bundlinje, fordi vi tror på, at reelle forandringer begynder med at sørge for, at mennesker ikke lever i udsathed.

Du kan læse konkret om hvilke tanker vi gør os i årsberetningen

Viden skal deles, så vi kan blive klogere og bygge videre på viden. Det er en af grundene til at vi altid er optagede af at formilde hvad vi gør, hvorfor, hvordan og med hvilken effekt. Som Civilsamfundsorganisation og NGO har vi en forpligtelse til at give en stemme til de mennesker, vi normalt ikke hører i debatten. Det gør vi via blogs, artikler og deltagelse i debatter.

Vil du høre mere om vores initiativer, blive inviteret til netværksmøder mm, så har du også mulighed for at følge os på andre platforme end nyhedsbrevet. Du kan følge AskovFonden på vores hjemmesideFacebookTwitter og LinkedIn.

Hvis du har spørgsmål til indholdet, vores arbejde eller en kommentar til os, er du altid velkommen til at skrive til os på info@askovfonden.dk

Kærlig hilsen
Helle Øbo