Se politikernes bud på hvordan vi bryder den negative sociale arv

I AskovFonden har meningsfulde fællesskaber altid haft stor betydning. Fællesskaber er – store som små – med til at bygge bro mellem mennesker og sikre sammenhængskraften i vores samfund. I fællesskabet mærker vi samhørigheden med andre mennesker. Man bliver lyttet til og set, og accepteret som det menneske man er.

I øjeblikket viser fællesskabet sig fra sin stærkeste side, når vi sammen glædes over fodboldholdets sejre, dytter og vinker til de nye studenter, og i det hele taget bliver opmærksom på alle de fine fællesskaber rundt om os.
I AskovFonden er vi optagede af fællesskabets betydning for de mennesker, der kommer i vores afdelinger, fordi vi tror på, at vores fornemmeste opgave er at gøre mennesker i stand til at klare sig uden vores støtte. Derfor valgte vi at lave et online format om meningsfulde fællesskaber, som en del af vores Folkemøde deltagelse.


Hvis du gik glip af debatten live, så har du mulighed for at se den her

I første halvår af 2021, har vi lanceret vores første sociale investering, sammen med Aarhus Kommune, Den Sociale Investeringsfond og Den Sociale Kapitalfond. Det er for mig en milepæl indenfor socialområdet, som på sigt kan betyde, at vi får mulighed for proaktivt at hjælpe flere mennesker, med den rette hjælp på det rette tidspunkt.

Vi har endvidere søsat projektet UNGSKAB i KBH+. En ny platform støttet af Tuborgfondet, der skal give unge kompetencer til at søge job, inden for projektledelse og kulturområdet. Et projekt som gør, at flere unge kan finde deres egen vej til det arbejdsliv, de drømmer om. 


FOLKEMØDE

For nylig kom vi hjem fra Folkemødet på Bornholm. Et møde, hvor vi i år havde fokus på, at på trods af, at vi som samfund bruger 54 milliarder kroner om året på socialområdet, så er vi stadig ikke blevet bedre til at bryde den negative sociale arv. Vi talte med en række nøglepersoner på socialområdet omkring, hvad de tænker om denne kendsgerning og ikke mindst, hvad de selv vil gøre for, at det kan lykkes.

Du kan se videoen her

Det er bemærkelsesværdigt, at der er så stor enighed på tværs af partierne. Det gør mig fortrøstningsfuld i forhold til, at vi kan samarbejde om at hjælpe flere, bedre, hvis vi for alvor får gjort op med mange års manglende vidensopsamling og flytter fokus, til effekten af det vi gør, frem for at fortsætte med at gøre mere af det samme, hvilket vi endnu ikke kender effekten af.

Vil du se lidt længere klip med hver enkelt af politikerne, så kan du se dem i fuld længde her.

Når Folketinget åbner igen til oktober, vil vi komme med et såkaldt call to action eller oplæg til handling, som kan inspirere politikerne til at skabe bedre velfærd for flere i fremtidens Danmark.

SOCIAL KRITIK

Tidsskriftet Social Kritik har gennem årene været med til at sætte vigtige sociale emner på dagsorden, og det er derfor med stor glæde og positive forventninger, jeg har sagt ja til at blive bestyrelsesforkvinde for Selskabet til fremme af Social debat, der udgiver Social Kritik.

En af de første ting jeg vil gøre, er at række ud til omverden for at høre, hvad der efterspørges af indhold, i fremtidens socialfaglige tidsskrift. Vi har brug for alle faglige kompetencer, når vi skal debattere og diskutere socialområdet, og jeg vil gerne bidrage til, at vi får endnu større fokus på viden og effekt, når vi skal kvalificere fremtidens velfærdsdebat. Ud over mig selv, sidder også Uffe Elbæk, Knud Vilby, Søren Virenfeldt og ansvarlig redaktør for Social Kritik Mette Bladt i bestyrelsen.

Du kan se og læse mere om Social Kritik her.

Dette er det sidste nyhedsbrev fra mig på denne side af sommer. Sidst men ikke mindst vil jeg derfor gerne ønske rigtig god sommer og sige tak for et spændende første halvår af 2021. 

Kærlig hilsen
Helle Øbo

Hvis du vil have vores nyhedsbrev direkte i din indbakke så tilmeld dig her