Hvad tænker du når jeg siger skovbad?

Skovbad er en gammel japansk tradition, hvor naturen sanses og tages ind i krop og sjæl. Ved at møde naturen i stilhed og aktivt mærke den, afstresser vi kroppen og hjælper nervesystemet med at slappe af.

 

Hver torsdag kl. 13.30-15 tilbyder AskovFondens Socialpsykiatri (ASPA) Skovbad på Amager Fælled. Det er for alle og man er max 2 – 6 personer af gangen.

Turen er guidet af ASPAs skovbadsguide Janni, som hjælper dig til at være i naturen på en helt ny og meditativ måde. Vi slukker vores mobiltelefoner og hengiver os til to timers sansevandring, hvor vi bare skal være til stede og mærke. Og sammen oplever vi den positive effekt dette møde har på krop og sind. Vi bevæger os langsomt rundt og går ikke særlig langt, så alle kan være med.

Natur og skov gavner vores sundhed – både mentalt og fysisk – og højner vores generelle trivsel! Selvom forskningen stadig er sparsom, tyder den på, at ophold i naturen simpelthen sænker blodtrykket, afhjælper stress, letter depression, giver bedre søvn og mere energi og meget meget mere.