Spændende nyt partnerskab vil hjælpe familier, der lever med vold

Det er med stor glæde, at jeg kan informere om, at vi er i fuld gang med at udvikle et socialt investeringsprogram sammen med Den Sociale InvesteringsfondAarhus Kommune og Den Sociale Kapitalfond. Programmet er baseret på AskovFondens afdeling Dialog mod Volds erfaringer og metoder med psykologbehandling til udøvere af vold i nære relationer, deres udsatte partnere og børn.

For tre år siden begyndte jeg at interessere mig for Sociale Investeringer og de muligheder, det skaber for at arbejde mere forebyggende og proaktivt på socialområdet. I denne uge har vi taget et kæmpe skridt fremad og offentliggjort vores nye udviklingspartnerskab. Sammen vil vi udvikle en prototype, som kan hjælpe danske kommuner med at stoppe vold i familien og nedbringe antallet af voldsudsatte børn og voksne.
Jeg tror fuldt og fast på, at Sociale Investeringer er en god mulighed for at hjælpe de 15 % af danskerne, som er den mest sårbare målgruppe i vores samfund.

I dag er der venteliste på at komme i behandling i Dialog Mod Vold, og for den enkelte familier er det ubærligt at skulle vente på at få den rette hjælp, på det rette tidspunkt.

Med Sociale Investeringer får vi mulighed for at tilbyde den hjælp, der er brug for, når der er brug for den.

Jeg har beskæftiget mig med socialt arbejde i 26 år, og det er få gange i løbet af de år, at jeg har set nye muligheder, som kan have så stor effekt, som dette kan. Virkeligheden i dag er, at hvis vi vil hjælpe de svageste, så har vi brug for flere forebyggende løsninger og større fokus på effekt.

Du kan læse min kronik i Altinget eller på vores hjemmeside, hvor jeg skriver om hvad Sociale Investeringer kan, og hvordan vi kan bruge dem.

Kronik i Altinget: Ny social investering skal stoppe vold i familien

Hvis du har lyst til at vide mere, kan du se vores små infofilm om sociale investeringer her 

AskovFondens Venneforening

Hvis du har lyst, har du mulighed for at blive medlem af AskovFondens Venneforening. Det koster 200 kroner om året.

Du tænker måske, at 200 kroner ikke gør den store forskel, men det gør det. Med din hjælp kan vi undgå, at børn tager volden med sig ind i voksenlivet, vi kan støtte og guide de mange, der kæmper med spiseforstyrrelser eller forebygge ensomhed og isolation for de mest udsatte i samfundet.

HER BLIVER DU MEDLEM

93% går til brugerne. Kun 7% til administration.

Du kan også se en film med en af de brugere, som har fået hjælp i AskovFonden. Klik på billedet og se filmen.


Kærlig hilsen
Helle Øbo