SPÆNDENDE WEEKEND I ASKOVFONDEN

Denne weekend bød på to spændende begivenheder i AskovFonden. Adm direktør Helle Øbo var key note speaker ved den første Relationel Welfare konference i Danmark og KBH+ direktør Kitte Wagner er kurator på Roskilde Fondens #RISING scene.

FullSizeRender (1)

RELATIONEL WELFARE KONFERENCE

Vi har efterhånden har fået udviklet et velfærdssamfund, hvor systemet er vigtigere end mennesket. Ifølge Dansk Socialrådgiverforening bruger feks. Socialrådgivere ansat i børne- og ungeforvaltninger 18 % af deres tid på at snakke med børnene og deres familier og 82 % af deres tid på øvrige administrative opgaver. Så når vi oplever at mennesker der bliver afhængige af vores velfærdssystem, fortæller at de ikke føler sig mødt og ikke involveret, men i stedet bliver en sag blandt mange, så er det nok ikke helt galt opfattet.

Vi ved paradoksalt nok, at effekten af sociale indsatser i den grad er afhængig af at den enkelte føler sig mødt, anerkendt og forstået. Det er simpelthen forudsætningen for forandring vi sætter på spil, når vi er mere optaget af hvordan mennesker passer ind i systemerne, frem for hvordan vi kan skabe de bedste rammer for den det enkelte menneske.

Konferencen bød på mange spændende synspunkter, vidensdeling fra mange lande fra både Kina, USA og flere lande i Europa, men også konkrete bud på hvordan vi kan højne den relationelle velfærd i Europa.

“Alle mennesker har brug for at føle sig værdifulde, uanset om de er hjemløse, psykisk sårbare, lider af spiseforstyrrelser eller andre former for sårbarheder og hvis vi for alvor skal hjælpe disse mennesker, så skal vi ændre på måden vi som samfund møder den enkelte. Måske er tiden kommet til at paradigme skift, sådan at vi går fra system velfærd til relations velfærd.. For hvem har lyst til at være et nummer?” – Helle Øbo.

 

roskilde 15 2 roskilde 15 1

ROSKILDE FESTIVAL

Roskilde Festivallen er i fuld gang og AskovFonden er med gennem #RISING  som er et samarbejde mellem AskovFondens afdeling KBH, Roskilde Festival og CPH:DOX. Her bliver der lavet nye typer aktiviteter og workshops der fokusere på den vigtigste generation for fremtiden: de, der skal leve i den – Ungdomsgenerationen.

Blandt andet kan man opleve sexolog Lene Stavngaard fra AskovFondens Voldsom Kærlighed lave orgasmekurser i Forsamlingshuset, 3 gange “Window to The World” som er et skype interview med spændende mennesker rundt om i verden. Tak til Obamas berømte taleskriver Jon Favreau, instruktøren bag India’ Daughter Leslie Udwin og internet aktivist Peter Kofoed. Aktiviteterne slutter i dag kl. 01.

Direktør i KBH+ Kitte Wagner siger: “Vi er med fordi vi tror på, at en festival kan udløse og forstærke en social bevægelse af mennesker, der vil andet og mere end bare sig selv og sine nærmeste.”