Tak for en spændende konference om Sociale Investeringer

“Investeringer i mennesker giver mening for den enkelte og for samfundet. Jo bedre og tidligere vi tager hånd om udfordringerne, jo større bliver gevinsten – både den menneskelige og den økonomiske” – Peter Holm, direktør i Skandia

Skandia er sammen med Kammeradvokaten, Ernst & Young, Den Sociale Kapitalfond, Nordic Development Corporation og AskovFonden partnere omkring Sociale Investeringer i Danmark. Vi afholdt torsdag den 24. maj en international konference om emnet i København.

Blandt de tilmeldte var parter både fra staten, kommunerne, regionerne, fondene, kulturinstitutioner, NGO’er, investorer, private og offentlige aktører. Alle vigtige dele af det økosystem, der skal være tilstede for at kunne lave de første Sociale Investeringer i Danmark.

Dagens tætpakkede program bød på inspirerende indspark og oplæg fra Minister for Offentlig Innovation Sophie Løhde og nogle af de førende eksperter på området fra Storbritannien, USA, Sverige, Luxembourg og Finland samt indblik i konkrete sociale cases, der med fordel kunne drage gavn af økonomisk nytænkning for at kunne hjælpe flere, hurtigere og bedre.

Om eftermiddagen blev der skabt rum til rundbordssnakke om temaer som fx lovgivning og samarbejdskonstruktioner ift. sociale investeringer og hvordan sociale investeringer kan udmøntes på børn og unge- og beskæftigelsesområdet.

Til sidst fik deltagerne og eksperterne muligheden for at finde frem til hvad next step er i forhold til realisering af nye måder at organisere økonomi på det sociale område på, så det er muligt at hjælpe flere, hurtigere og bedre.

Så tak for en fantastisk dag, vi følger op her på siden og til Folkemødet i år vil fokus også være på Sociale Investeringer, når vi sammen med vores partnere afholder en række debatter på området.

Se programmet for AskovFondens debatter på Folkemødet her

Læs mere om konferencen og se billederne her