AskovFondens indsats Askovhus har i de sidste tre år kunnet tilbyde et gratis behandlingsforløb for unge med spiseforstyrrelse i alderen 13-17 år og deres forældre. Det er sket gennem et projekt, som var finansieret af Sundhedsstyrelsen.

Projektet sluttede ved årsskiftet, men nu har Sundhedsstyrelsen valgt at tildele midler til Askovhus, så vi kan videreføre indsatsen. Det betyder, at Askovhus snart kan tilbyde det gratis behandlingsforløb til unge og deres forældre igen og helt frem til december 2024.

Askovhus får i øjeblikket rigtigt mange henvendelser fra forældre til unge med spiseforstyrrelser. Vi er derfor utroligt glade for, at vi kan tilbyde hjælp til flere med de nye midler.

Forløb til de familier, der er hårdest ramt

Behandlingsforløbet vil starte op i løbet af maj måned, og det kommer til at bestå af både individuel terapi og gruppesessioner for både den unge og forældrene samt samtaler for forældre og hele familien.

På den måde udgør forløbet en helhedsorienteret indsats, som skal støtte den enkelte og give forældrene de bedste forudsætninger for at kunne hjælpe deres barn, mens de også passer på hinanden.

Forløbet er en ret omfattende indsats, og den er målrettet de familier, der er hårdest ramt af en spiseforstyrrelse, så de får den hjælp, de har brug for.

Hvis I mener, at behandlingsforløbet kunne være noget for jer, kan I skrive til info@askovhus.dk. For at starte op i forløbet skal man igennem en visitation.

Læs mere om behandlingsforløbet til unge og deres forældre her.

Askovhus tilbyder stadigvæk en række øvrige indsatser til børn og unge, som du kan se her.