Vi må altid blive bedre …

I AskovFonden møder vi hvert år mere end 2000 mennesker, som har brug for hjælp, støtte og omsorg i en periode af deres liv. Vores vigtigste opgave er hver dag at møde de mennesker, der kommer i AskovFonden, lige der hvor han eller hun er i livet, og tage afsæt i det, som er det vigtigste for den enkelte.

At intervenere handler om at forstyrre tilpas meget, så det enkelte menneske kommer ud over sine egne begrænsninger og komfortzone, og samtidig ikke gøre for meget med risiko for at tage ansvaret fra den enkelte. Denne balance kræver ikke kun nærvær og opmærksomhed fra os, der skal facilitere denne proces, men kræver i høj grad, at vi hele tiden tør stille spørgsmål til vores egen praksis. Gør vi det rigtige? Er det vi gør det absolut bedste for den person, vi gerne vil hjælpe?

I AskovFonden bruger vi (FIT) feedback informent treatment. FIT er et evalueringsredskab udviklet af den amerikanske psykolog Scott D. Miller, der har til formål at få brugerens perspektiv på interventionen sat i fokus. Det er en benhård målemetode, som viser os om vi gør det rigtige, men som også gør, at vi kan se, når det vi gør, ikke virker efter hensigten og det er netop her, at vi for alvor kommer på arbejde.

Vi må nemlig aldrig blive blændet af vores egen forståelse af, hvad den gode hjælp er, men vi skal altid være nysgerrige og åbne for at lære noget nyt, at ændre vores mindset overfor de mennesker vi møder og allervigtigst: Sætte det enkelte menneske i centrum. Min holdning er, at ingen mennesker har for store eller for komplekse problemer, men nogle gange er vi i nuet ikke altid dygtige nok til at håndtere det, og så har vi kun to veje at gå; enten bliver vi dygtigere eller også erkender vi, at det er nogle andre der skal indover, fordi vores egenskaber ikke rækker.

Mennesker der kommer i AskovFonden føler sig mødt og anerkendt, og vi er ydmyge og åbne for at lære noget nyt hver dag.

Fordi alle vinder – når ingen taber!

Helle-ledelse

Helle Øbo, adm direktør i AskovFonden