Video: Helle Øbo om hvordan vi kan bidrage til relationel velfærd

Udviklingen af den offentlige sektor og forståelsen af velfærd er altid til debat. Der går ikke en dag uden, vi hører om nye initiativer; den offentlige service skal effektiviseres, slankes og optimeres, og velfærdsydelserne skal moderniseres. Mantraet; ’mere for mindre’ har bidt sig fast.

Læs her  Adm direktør Helle Øbos seneste blog indlæg om emnet.

I Juni måned var AskovFondens direktør Helle Øbo key note speaker på den internationale konference om ‘Relationel Velfærd’. En konference der bød på ny forskning, nye resultater, nye erfaringer og tankevækkende idéer. Konferencen var arrangeret af  TAOS Institute Europe, Mandag Morgen og en række andre partnere.

Du kan se den video der blev optaget da Helle Øbo holdt sit oplæg her

 

Helle FB

 

“Vi ved, at menneskers gode liv afhænger af, om de har mulighed for at være en del af et fællesskab, engagere sig, være noget for nogen og blive behandlet med respekt. Derfor burde relationer og værdighed være centrale pejlemærker i udviklingen af velfærden. Desværre betyder centraliseringen, og de hårde økonomiske styringsmodeller sammen med digitaliseringen, at vi står med et historisk tab af social kapital og menneskelighed i vores samfund.” – Helle Øbo